Hva er folkefinansiering?

Folkefinansiering er pengeinnsamling fra folket på en enkel og trygg måte, og har blitt brukt til å realisere drømmer og lokale samfunnstiltak i generasjoner.

Hva er Lokalverdi.no?
Lokalverdi.no gjør det enklere enn noen gang å samle inn penger til nye ideer og prosjekter i lokalmiljøet vårt. Sammen fremmer vi gode gjerninger, dugnadsånd og lokalt engasjement.

Hva må jeg vite om folkefinansiering?
Folkefinansiering bygger på prosjekter som har en klar målsetning i forhold til hva de ønsker å oppnå. Prosjektet kan være frivillig eller kommersielt. Prosjektmålet er et økonomisk mål, og skal fortelle brukerne hvor mye prosjektet må samle inn, for å kunne gjennomføres. Prosjekteier er personen eller organisasjonen som står bak idéen, kampanjen eller prosjektet. Bidragsyterne er de som gir penger til prosjektene. Prosjekteierne kan tilby giverne belønninger. Belønningene kan være hva som helst, men ofte er de relatert til produktet eller tjenesten som skal finansieres. Dette kan være alt fra at man får navnet sitt i en takkeliste, et postkort, eller større ting som eksklusive førsteutgaver av et produkt. Det er kun kreativiteten som setter grensene (og norsk lov, naturligvis).

Hvem kan starte en innsamling på Lokalverdi.no?
Det korte svaret er: Alle. Du kan bruke lokalverdi.no til å samle inn penger til praktisk talt hva som helst. Nye fotballmål til idrettslaget? Uniformer til korpset? Klassetur til Tyskland? Oppstart av ny bedrift? Lekestativ til lekeplassen? Kun fantasien setter grenser.

Hvordan virker folkefinansiering og Lokalverdi.no?
Først registrer du et prosjekt på Lokalverdi.no. Dette gjøres ved å legge inn en video eller et representativt bilde av deg og prosjektet, sette sammen belønninger og beskrive prosjektet og målet. Vi vil så gå igjennom det du har sendt inn og gi deg tips, samt innspill på hvordan presentasjonen og prosjektet kan bli best mulig. Når prosjektet er godkjent vil det bli tilgjengelig for allmenheten. Prosjektet kan ha en levetid på 30-45 dager, og er helt riskiofritt. Bidragsytere kan støtte prosjektet og dele det med andre.

Hvorfor vil folk støtte prosjekter?
Ved å støtte et prosjekt vil du som bidragsyter få en unik mulighet til å ta del i noe nytt og spennende. Du vil også som prosjekthaver kunne tilby kreative belønninger slik at folk får lyst til å støtte deg.

Hvordan starter jeg et prosjekt?
1. Logg deg inn og lag en profil på lokalverdi.no
2. Beskriv ideen/prosjektet ditt. Redaksjonen godkjenner prosjektet, og det publiseres på lokalverdi.no.
3. Innsamlingen er i gang! Spre budskapet via Facebook, e-post, sms, lokalavisen og plakater i butikken.

Start din innsamling i dag!