Da jeg vokste opp var det vanlig at mødrene var hjemmeværende. Tilsynelatende med full kontroll over familiens budsjett for husholdningsvarer, men i virkeligheten helt avhengig av sin manns lønningspose. Uten mulighet til å gjøre som Nora i Ibsens Et Dukkehjem og forlate sin mann for å realisere seg selv.

I dag er det annerledes. Kvinner er økonomisk frie og noenlunde likestilte, selv om det kanskje ikke føles sånn en gråværskveld nå på senvinteren. Det er nok mange norske damer som sitter på kjøkkenet i mars 2021, etter at ungene har lagt seg, og mimrer om glade studentdager, da friheten var stor. Føler seg i dag bundet av store lån, og dyre forbruksvaner.

- Hadde jeg bare spart opp mer i unge år, SUKK! 

Finansene er for mange en byrde, nærmest en hump i veien, der du forsøker å gå den gylne middelvei gjennom den daglige hinderløype. Alle prøver å unngå å havne i Luksusfellen. 

Men det trenger ikke være sånn. Selv små avsetninger til spareformål og pensjon i unge år hjelper godt med for damer som vil ende opp med å tilbringe flere ti-år i tilværelsen som pensjonist. 

Mye har med nettopp vaner å gjøre. Enten man har månedlige spareavtaler, gode pensjonsordninger eller solide forsikringer. Mange har også den gode vane å putte småmynt og sedler til overs i en stor te-kopp, Norgesglass eller god gammeldags sparegris.

Spareappen Smartspar en elektronisk variant av den gode gamle sparegrisen du fikk av banken din da du var liten. 

Skulle det være noen uforutsette midler på lønnskontoen, kan man ta vare på dem til neste generasjon, ved å ta i bruk Smartspar. Overføre lommerusk til den oppvoksende slekt. Bare last ned appen og kom i gang!

En økonomisk håndsrekning til barna, er også én mindre bekymring for en travel småbarnsmamma. Et lite bidrag til barna, kan være vel så god 8. mars gave som blomster eller sjokolade.  

Smartspar er først ute med å gjøre det enkelt for hvem som helst å kunne gi penger til barna. Og nettopp jentebarna bør man ha i tankene den 8. mars. 

Økonomisk likestilling er ikke noe som er vedtatt og gjennomført en gang for alle. Det er en evig kamp. Selv om kvinnedagen er en flott feiring av kampen for kvinners rettigheter, kan den også brukes som unnskyldning til å gi barnefamilien en hjelpende hånd ved å overføre midler til de unge håpefulle. Hjelpe også små jenter å finne sin vei til økonomisk frihet, når deres tur til frihet og familieliv skal realiseres. 

 

Last ned Smartspar her

 
Historisk avkastning er ingen garanti for framtidig avkastning. Framtidig avkastning vil bl.a. avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, verdipapirfondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.